Geen categorie

Hoe gaat het herstel?

Het is januari 2021 bijna een jaar na de laatste behandeling. Zo langzaamaan komt het ‘normale’ leven terug (al is die niet echt normaal met alle coronamaatregelen). Hoe gaat het herstellen?
De laatste update was van maart vorig jarig. Klik hier om terug te lezen.

Ik werk momenteel 2x 4 uur als medisch secretaresse in het ziekenhuis. De baan waar ik een maand voor de diagnose mee ben gestart…
In sommige ogen worden deze uren niet echt als werken gezien en dat doet me pijn. Naast de uren in het ziekenhuis werk ik namelijk veel, heel veel aan mijn herstel en heb ik ook gewoon de zorg van een 2 jarig ondeugend leergierig meisje, die ook haar aandacht wil. 

Geestelijk herstel

Het herstel geestelijk gaat niet zoals ik gehoopt had.
Ik vergeet dingen. Belangrijke dingen, maar ook ‘onnozele’ dingen. Bijvoorbeeld woorden van dieren waar ik maar niet op kan komen. Het maken van vloeiende zinnen die uit m’n mond rollen is ook een struikelblok. 
Onthouden, concentreren en bijvoorbeeld focussen op gesprekken kost mij enorm veel energie. Wat dat betreft mis ik de ‘kringverjaardagen’ niet…

Ik heb me aangemeld voor een research onderzoek van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. De test die ik heb gemaakt liet volgens de neuropsycholoog inderdaad problemen zien met het onthouden en aanleren van nieuwe dingen. We hebben doelen gesteld waar ik aan kan werken. Nu alleen duimen dat ik ingeloot wordt bij de basis- of de uitgebreide-groep. De controlegroep krijgt namelijk wel toegang tot de leeromgeving, maar pas over een half jaar…

Maar Jorien, je schrijft veel en die zinnen missen geen woorden. Nee, als ik er niet op kan komen zoek ik gewoon een alternatief die ik wel weet of ik vraag raad bij mijn steun en toeverlaat. Schrijven kost ook energie, maar levert het ook op, omdat ik gevoelens kwijt kan of even in een andere wereld kan duiken.

just dance, workout thuis herstel
Just dance spelen. Baby shark uiteraard…

Lichamelijk

Lichamelijk ben ik gestart met revalidatie bij de fysio, gewoon eerstelijns zonder een ziekenhuis. Het resultaat? Ik kan s avonds de trap nog op, zonder nog 5 treden te moeten en geen energie of kracht meer te hebben. Daar ben ik echt zo blij mee. Is het daarmee terug op niveau? Nee zeker niet,maar ik zie vooruitgang en daar ben ik meer dan tevreden mee.
We hebben het spel just dance gekocht en proberen op regenachtige dagen zo wat beweging mee te pakken, naast de oefeningen die ik dagelijks moet doen voor krachtopbouw. Gezellige activiteit samen en trainen, win-win situatie.
Wat ik inmiddels geleerd heb, is dat elke stap vooruit, een stap vooruit is. Dagelijks worstel ik er mee, hoe doseer ik mijn energie? Welke activiteiten kan ik wel doen en welke niet? 

Dus nee ik werk geen volledige week voor een werkgever en misschien lukt dat wel heel lang niet, maar ik werk wel dagelijks aan mezelf en dat is een hele puzzel.

‘Ik werk dagelijks aan mezelf en dat is een hele puzzel.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *