powervrouw
Persoonlijk

Ze noemen me een powervrouw…

Ze noemen me een powervrouw… Moet ik me daar dan ook naar gaan gedragen?

De powervrouw die ze zien, begint te twijfelen over van alles. Niet helpende gedachten schieten door mijn hoofd. Een powervrouw. Dat is een vrouw die sterk is, voor zichzelf opkomt die kiest voor wat zij wil en waar zij voor staat als ik de verhalen mag geloven. Maar wat als die powervrouw helemaal geen antwoord op die vragen heeft…

Google powervrouw en vind…

Ik besluit het woord powervrouw op te zoeken in het digitale woordenboek en vind helemaal niets. Uiteraard rollen er genoeg powervrouw verhalen voorbij, want die SEO teksten zijn prima op orde om direct bij Google te verschijnen. Het nadeel, ik heb tientallen meningen over powervrouwen gelezen, maar weet eigenlijk nog niet wat het precies is.

Mede daardoor krijg ik een beetje een afkeer tegen de term. Hij wordt vaak gebruikt, maar wat een powervrouw anders maakt dan een gewone vrouw kan ik nergens vinden. Het andere gekke een powerman bestaat niet… Of zou dat superman zijn?

Wat ik denk dat mensen proberen te zeggen als ze iemand een powervrouw vinden? Dat ze vinden dat iemand sterk met een situatie omgaat. Bewust gekozen of niet. Sommige situaties moet je mee dealen, net als ziek worden. Dat is k#t, oneerlijk, maar als je door wilt zul je moeten leren omgaan met alles wat nodig is om beter te worden. Sterk omgaan met de situatie dus.
Maar ook dat een vrouw haar dromen najaagt, in plaats van het steeds voor zich uit te schuiven. Dat ze kiest voor datgene wat haar blij maakt. (Als ze eenmaal weet wat dat is, want jeetje dat is lastig.) 

Liefde voor elkaar 

Ik hoop dat vrouwen elkaar als allemaal sterke vrouwen gaan beoordelen. Vrouwen zijn anders dan mannen, dus dat we daar eens een mening over hebben lijkt me prima 😉 

Maar zullen we gewoon lief voor elkaar zijn en alle vrouwen sterk vinden? En bovenal, elke vrouw steunen bij alles wat haar blij maakt?

Want blij zijn, dat is waar iedereen gelukkig van wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *