DIY

Top 5 spelletjes zonder materiaal

We speelden ze vast allemaal, zelfbedachte spelletjes, omdat er nog geen mobiele telefoons waren. Of toen je je kapot schrok wanneer je per ongeluk op het internet icoontje drukte…hartstikke duur man.

Hoog tijd om in deze lockdown weer eens deze spelletjes te spelen! 

Kun je gelijk je kinderen leuke spelletjes leren en zelf even terug in de tijd. Deel je aanvullingen gerust!

Meer op zoek naar activiteiten voor bv. Pasen of leuke gratis printables, kijk gerust verder op m’n blog en site ♥️ Of volg me op Social media om op de hoogte te blijven.

Top 5 spelletjes:

 1. Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet
  Oke zelfbedacht is deze niet, maar het bleef wel een favoriet. Of je nou in de auto zat of in huis, je was altijd weer een paar minuten minder verveelt. Hoe? Nou je ziet iets en zegt wat de kleur ervan is. Een ander raadt dan wat het is. Kind kan de was doen.
 1. Mijn lievelings! Van een lang woord zoveel mogelijk korte woorden maken. 
  Vaak speelden we dit bij opa en oma. Oma zocht dan een lang woord uit de krant en dan kregen we een aantal minuten om zoveel mogelijk kleine woorden te maken met de letters die het lange woord bevatte. Daarna 1 voor 1 voorlezen, als je het woord ook had dan streepte je allebei het woord door. Uiteindelijk telde je hoeveel woorden geen streep hadden en degene met de meeste was de winnaar. Waarom alle 2 voorlezen? Weet je hoe leuk het is om af en toe een zelfbedacht woord te horen 😉 Vooral om te checken dus op valsspelers…
 1. Ik ga op reis en ik neem mee…
  Ideaal spelletje weer voor in de auto. Iemand begint en zegt ‘ik ga op reis en ik neem mee een koffer.’ De volgende moet dan sowieso die koffer meenemen en kiezen wat hij meeneemt bv ‘een bikini.’ Degene die daarna komt neemt dan de koffer de bikini en iets wat hij bedenkt mee etc. 
 1. 1,2,3 bom!
  Iedereen gaat op een horizontale rij staan behalve 1 teller. Die staat met de rug naar de groep bij bijvoorbeeld een muur. Hij telt 1,2,3 bom! In die tijd kan de groep naar voren komen, maar let op na Bom mag de teller zich omdraaien. Als je dan beweegt en hij ziet je, moet je terug naar de beginlijn. Degene die het eerste bij de muur weet te komen wint en is daarna de teller. 
 1. Nog een laatste leuke. Commando pinkelen!
  Iemand is de commandant en geeft de opdrachten. Zegt hij echter niet eerst commando ervoor en je doet de opdracht toch? Dan ben je af! Ook als je niet reageert wanneer er wel commando wordt gezegd of als je het verkeerde uitvoert. De sport? Zo snel mogelijk achter elkaar commando’s geven om dan ineens geen commando te zeggen, wie trapt erin?

Er zijn zeker nog veel meer spelletjes te bedenken zonder dat je materiaal nodig hebt. Van welke spelletjes word jouw kind blij? Deel het in de reacties of op social media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *