paasdessert, pannacotta
Eten

Paasdessert

Pasen, dit jaar anders dan voorgaande jaren. Pasen ‘vieren’ wij nooit uitgebreid, maar een lang weekend nodigt bij ons wel al snel uit voor uitgebreid koken.

Jaren geleden ben ik ooit begonnen met bloggen, met een foodblog Niet gek dat we dus van alles uitprobeerden in de keuken. Een gedeelte van de familie heeft een moslimgeloof en eten bv geen varkensvlees maar ook geen gelatine. Dat is wel eens uitdaging bij desserts, maar met dit experiment pakte het goed uit. Agar agar als bindmiddel,dit is een natuurlijk bindmiddel op basis van algen.

Witte chocolade pannacotta met agar agar

Het recept:

DSC_2892

Nodig voor een grote schaal (ongeveer 10 pers.)
– 1200 ml slagroom
– 2 zakjes vanillesuiker
– 1 zakje 15gr agar agar -> RUF bio uit Duitsland (lees de verpakking voor de juiste hoeveelheid, dit komt overeen met 6 blaadjes gelatine)
– 180 gr witte chocolade

Zo maak je het:
– Verwarm de slagroom met de suiker en agar agar.
– Blijf goed roeren totdat de slagroom kookt.
– Haal de pan van het fornuis en voeg beetje bij beetje de chocolade toe.
– Spatel het goed door, zodat er geen klontjes ontstaan.
– Vul de wasbak met koud water en plaats de pan daarin om af te laten koelen. Tussentijds goed door roeren, anders krijg je klontjes.
– Wanneer het mengsel bijna op kamertemperatuur is, verdeel je het over kleine schaaltjes of in 1 grote schaal.
– Plaats het ten minste 3-4 uur in de koelkast om op te stijven.
– Versier daarna indien gewenst met paaseitjes, chocoladehazen etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *